maandag 24 september 2012

Bedrijfspensioenfondsen

Boudesteyn & Partners lanceert www.bpfvrijstelling.nl.
Werkgevers en werknemers zijn tegenwoordig niet altijd meer gebonden aan een verplicht en duur bedrijfspensioenfonds. Dit heeft te maken met de verslechterende performance van de diverse bedrijfspensioenfondsen.
Oorzaken hiervan zijn de structureel lage rente en een stijgende levensverwachting. Daarnaast nemen de dekkingsgraden nemen steeds verder af.
Dit leidt tot het volgende:
1) De premies nemen toe;
2) De toekomstige opbouw gaat omlaag;
3) Veel pensioenfondsen zullen de reeds verworven aanspraken afstempelen (korten).
Wij helpen bedrijven vrijstelling te realiseren van aansluiting bij een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds. Hiervoor biedt de wet verschillende mogelijkheden. Wij richten ons met name op vrijstelling op basis van onvoldoende beleggingsrendement bij een bedrijfstakpensioenfonds. Dit wordt beoordeeld op basis van de z-score.
Overzicht bedrijfstakpensioenfondsen met onvoldoende beleggingsrendement
1. BPF voor de Groente- en Fruitverwerkende Industrie
2. BPF voor het Kappersbedrijf
3. BPF Mode, Interieur, Textiel en Tapijt (MITT)
4. BPF Beroepsvervoer over de Weg
5. BPF voor de Suikerwerk- en Chocoladeverwerkende Industrie
6. Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP)
7. BPF voor de Verf- en Drukinktindustrie
8. BPF PME (Grootmetaal)
9. BPF Baksteenindustrie
De besparingen die werknemers en werkgevers kunnen realiseren op hun pensioenpremie lopen op tot wel 30% per jaar.
Wilt u weten wat uw besparing kan zijn vraag dan de gratis quickscan aan ter waarde van 1695 euro. De eerste 10 relaties ontvangen deze scan gratis. Klik hier.

Flex bv


Nederland maakt kennis met de zogenoemde flex bv. Inmiddels is het wetsvoorstel aangenomen door de Tweede en Eerste Kamer en wordt per 1 oktober 2012 een feit. Het is onder de nieuwe wetgeving eenvoudiger om een bv op te richten.
Zo is het minimum kapitaal van 18.000 euro niet langer vereist en vervallen ook de verplichte bank- en accountantsverklaring bij inbreng van natura. Daar staat tegenover dat een bestuurder eerder aansprakelijk kan worden gesteld bij bijvoorbeeld een dividenduitkering. Het startkapitaal wordt nu gezien als een ‘verzekering’ voor mogelijke schuldeisers. Om deze crediteuren te beschermen mag de bv straks geen dividend uitkeren als duidelijk is dat het bedrijf zijn schulden niet kan betalen. Naast deze veranderingen zijn er nog de volgende zaken:
  1. U kunt stemrechtloze of winstrechtloze aandelen uitgeven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij uitgifte van aandelen aan werknemers, familieleden of financiers.
  2. U mag besluiten nemen buiten de algemene vergadering om. Op die manier kan de bv sneller handelen.
  3. U mag buiten Nederland vergaderen.
  4. U kunt zelf kiezen om de overdracht van aandelen wel of niet te beperken.
Een notariële akte van oprichting, met onder meer de statuten van de bv, is nog wel nodig.
Redenen om een bv te starten in plaats van een eenmanszaak, vof of een maatschap kunnen zijn:
  1. De lagere vennootschapsbelasting voor winst en omzet. Bij een hogere winst kan dit aantrekkelijker zijn dan de fiscale aftrekposten op de inkomstenbelasting.
  2. Het makkelijker overdragen van het bedrijf als de directeur wegvalt.
  3. Er zijn meer mogelijkheden om aanvullend pensioen op te bouwen of een levensloopregeling af te sluiten.
Uw financieel adviseur kan u adviseren over de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering die wellicht in uw situatie noodzakelijk is bij het oprichten van de nieuwe flex-bv. Tevens kunt u zich laten voorlichten over de mogelijkheden welke een flex bv u kan bieden. Voor meer informatie kunt u mailen: info@boudesteyn.nl of bellen naar 0383859393. Wij helpen u graag verder. 

woensdag 12 september 2012

Like, Deel en Win!

Like, deel en win! Like onze facebookpagina en deel dit bericht met je vrienden en onder de volgers verloten wij een dinerbon t.w.v. 50 euro! http://on.fb.me/Oc7P0u